Вимоги до підготовки макетів для друку на паперових пакетах

Друк паперових пакетів здійснюється у трафаретний спосіб (шовкографія).


До друку приймаються файли у форматі ВЕКТОРНОЇ ГРАФІКІ наступних типів:

  • Adobe Illustrator (*.ai),
  • Encapsulated PostScript (*.eps),
  • Adobe Acrobat (*.pdf),
  • Corel Draw (*.cdr) до 20 версії,
  • Scalable Vector Graphics (*.svg).


Товщина ліній в макеті не повинна бути менша за 1 пункт (0,35 мм). Відстань між друкованими елементами (інверсія) має бути не менша за 0,5 мм.

Зображення на пакеті розміщується з врахуванням полів, що не можуть бути задруковані: 80 мм від верхнього краю та по 15 мм від решти країв. Габаритний розмір зображення має бути не більшим за 300 мм. На жаль, у місцях кріплення ручок, друк неможливий.

Всі шрифти мають бути конвертовані в лінії (товщина ліній шрифту також не повинна бути менша за 0,35 мм. Перевага надається шрифтам без засічок (некарбовані шрифти).

Макет не має містити прихованих або закритих об’єктів та шарів. За наявності декількох варіантів виконання логотипа або композиції в файлі, необхідно вказувати потрібний.

Кольори макета мають бути задані з палітри PANTONE Solid Coated v2. Відтінок фарби палітри PANTONE готової продукції може відрізнятися від визначеного у макеті. Це залежить переважно від кольору пакету, адгезії фарби і товщини її шару. Найбільшу відповідність кольору мають пакети з білого паперу.

Для запобігання непорозумінь при відтворенні потрібного кольору, ми запрошуємо представників Замовника на початок друку для затвердження сигнального екземпляру продукції безпосередньо на виробництві. За такої потреби, прохання заздалегідь повідомити про це наших менеджерів.

Дата: 17.01.2020
Дата оновлення: 21.12.2022
БОРСА